Saturday, November 1, 2008

coretan [1]

Bismillahirrahmanirrahim

"Slm, k.mie xleh blik awl ke?adik brhrp sgt dpt blajo ngn k.mie..adik tkut la.."

ya ALLAH, jam 12.24pagi tadi, saya dapat mesej ni. dari adik di kampung. adik apa khabar sekarang? maaf sgt dik, k.mie x tepon adik..macamna adik study?
apa harus aku lakukan ya RABB?

adik saya exam 11hb ni. SPM..dia satu2nya adik perempuan saya..saya sokmo bagthu dia mampu buat yang lebih baik daripada saya telah buat...dia mampu! saya nak dia tahu..
sekarang dia perlukan saya di sisi. membantu dia untuk berjaya, mambantu dia untuk jadi mampu umpama apa yang saya tanamkan dalam dirinya. apa tindakan saya? adakah saya masih nak bagtahu yg saya xdapat balik awal? adik, kasihannya adik dapat kakak macam k.mie.....
maaf dik.

saya tengok jadual exam. habis exam 17hb.

ya ALLAH mudahkan aku pulang menjenguk keluarga dan membantu adik..
saya cuba usahakan antara dua tarikh, before atau after exam. yang pasti sebelum adik habis SPM saya kena balik juga.
LESEN MOTO? ni satu lagi. saya hajat nak amik lesen lps xm
tapi duitnya, nak cekau kat mana???

jadual EXAM:
3hb- KPN
6hb- TSP
7hb- TBK
10hb- TBD
11hb- TBC
17hb- TKU

Keja byk lagi, moga saya mmpu berusaha menguruskan sebaiknya.
mudahkan ia bagi ku ya ALLAH.
saya usahakan TAKKAN SAYA BIARKAN SEHARIANKU SUNYI DARI BERFIKIR UNTUK ISLAM!
jika tiba waktunya saya tak mampu lagi bergerak, moga waktu itu kan saya usahakan kerah buah fikiran untuk agama ini.
dengan ISLAM saya mulia. dengan ISLAM saya rasa bahgia. dengan ISLAM saya rasa memilik cinta. dengan ISLAM juga hidup saya dunia akhirat dijamin oleh ALLAH.

saya ingin jadi hambaNYA yang mensyukuri nikmat. saya ingin cintaNYA bersama perjalanan hidupku ini.
MOGA kerja saya tiada pasang surut. izinkan ya ALLAH...


AYUH KITA JULANG KEMBALI!
ISLAM PASTI GEMILANG!
LAUNGKAN TAKBIR
ALLAHUAKBAR

BERAMAL KERANA ALLAH
PEMUDA MELANGKAH GAGAH!
ya shabab, yuk kita melangkah dengan yakin!

ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR!


3 comments:

khaulah mujahidah said...

salam ya zinnera...
moge Allah permudhkn urusn nti :)
teruskn bekerja untuk ISLAM!

najwa abdullah said...

salam ya zinnera...
((ikut ayat cik khaulah=)..))


sehat x?lame xnapok.nak balik ganu ke?moga2 dpermudahkan sgl urusan.inshaAllah didoakan yg baik2 aje utk kamu.heh.dan utk adiknye juge...

=)

zinnirah_ said...

salam khaulah & sowa...

syukran, dengan doanya.ameen...moga ALLAH memudahkan urusan kamu jg..
;)
salam imtihan, shbt yg dirinduiiii...